Dječak je oženio ženu koja je starija 50 godina od njega

Mladić (16) bio je spreman na sve kako bi oženio svoju odabranicu. Prijetio je samoubojstvom ako mu ne dopuste, pa obitelj nije mogla drugačije postupiti.
Rekli su kako je njihova ljubav toliko jaka da bi počinili suicid da se njihovo vjenčanje nije održalo. Toliko su, kažu, zaljubljeni da ako jedno od njih umro i drugo mora umrijeti.

Njegova obitelj borila se protiv vjenčanja, ali kada je 16-godišnjak počeo prijetiti samoubojstvom, bili su primorani odustati. Nadalje, kako tradicija nalaže, vjenčanje se mora održati u kući predstavnika zajednice, no kako je 71-godišnja Rohaya već dvaput bila udovica, moralo se ishoditi dopuštenje.

Dobna granica za stupanje u brak muškarcima u Indoneziji je 19 godina, pa se ne zna tko je dao dopuštenje ovom činu. Tamošnji mediji prenijeli su da je par stupio u ‘nikah siri’ brak, poznat lokalnoj zajednici, ali ne i državi.
Javnost u Indoneziji burno je reagirala na vijest o ovom vjenčanju. Mediji su prenijeli izjavu vlasnika kuće u kojoj se vjenčanje odvilo u kojoj on kaže da su im ga morali dopustiti.

– Rekli su da će počiniti suicid zato što su bili u potpunosti zaljubljeni. Toliko da, ako jedno umre, i drugo mora – kazao je.

Vjeruje se da vjenčanje nije financijski motivirano pošto su obitelji mladenaca siromašne.

Video ceremonije pokazuje mladića kako prekriva lice rukama u trenutku kada ih se proglašava vjenčanima. Njegova žena sjedi mirno pored, a gosti oduševljeno skočiše i zapjevaše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *