Ona se dugo borila s depresijom, a težak razvod ju je skoro uništio

Kim Basinger, američka glumica švedskog, irskog i čeroki podrijetla danas slavi 64. rođendan. Otac joj je bio jazz glazbenika, a majka plivačica. Još kao djevojčica, Kim je maštala o tome da postane glumica.

U djetinjstvu se bavila plesom, plivanjem, a pohađala je i satove gimnastike. Balet je upisala na nagovor roditelja kako bi riješila problem sa samopouzdanjem. Bila je jako stidljiva i teško je sklapala prijateljstva.
Česti treninzi plivanja i baleta pomogli su Kim da više vjeruje u sebe. To je pokazala i činjenica da je mlada ljepotica počela nastupati pred brojnom publikom. Sama se prijavila na takmičenje za ‘Miss Junior’ na kojem je sa šesnaest godina i pobijedila. Nakon što je proglašena za najljepšu tinejdžericu, započinje manekensku karijeru i potpisuje ugovor s modnom agencijom ‘Ford Modeling’.
Tijekom sedamdesetih godina postala je jedna od najpopularnijih modela koji se pojavljivao na naslovnim stranama brojnih svjetskih časopisa. Iako je zarađivala velike svote novca i imala gotovo sve što poželi, Kim je bila nesretna i neispunjena.

Njezin najveći san bio je da postane glumica pa je upisala satove glume. Sredinom sedamdesetih godina kreće u Los Angeles s jednim ciljem, a to je da glumi u blockbusteru. Nakon selidbe nije odmah krenula s karijerom jer je zbog napadaja panike šest mjeseci bila kod kuće.

Prvi nastupi bili su joj u TV serijama ‘Charliejevi anđeli’ i ‘The Six Million Dollar Man’, a prva filmska uloga u ‘Hard Country’. Kasnije je počela dobivati sve veće uloge i privlačiti pažnju javnosti.

Najveću pozornost dobila je kada se 1983. slikala za poznati magazin za muškarce. Nakon fotografiranja za naslovnicu dobila je ulogu Bondove djevojke u filmu ‘Nikad ne reci nikad’ sa Seanom Conneryjem kao Jamesom Bondom. Nakon toga je glumila s Burtom Reynoldsom i Robertom Redfordom, ali u erotsku zvijezdu promaknula ju je uloga u filmu ‘9 1/2 tjedana’ s Mickeyjem Rourkeom.

Zbog problema u privatnom životu Kim se povlači iz javnosti sve do 1997. kada je prihvatila ponudu za film ‘L.A. povjerljivo’. Upravo ova uloga donijela joj je Oscara i zahvaljujući njoj postaje jedna od najplaćenijih glumica.

Do emocionalne krize dolazi nakon raspada braka te se povlači iz svijeta glume. Imala je još nekoliko manjih, ali ne toliko zapaženih uloga. Imala je problema i s ovisnošću o lijekovima kojima je liječila simptome tjeskobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *