Najplaćeniji modeli u svijetu

Dvadesetdvogodišnja manekenka je najplaćenija u svijetu sa zaradom od 22 milijuna dolara koje je zaradila u godini dana od 1. lipnja 2016. zaključno s 1. lipnjem 2017. godine.

Prema Forbesu, Gisele Bündchen je na mjestu najplaćenijeg modela u svijetu bila od 2002. godine. Bündchen je ove godine završila na drugom mjestu sa 17.5 milijuna dolara zarade, što je znatno manje od njezine prošlogodišnje zarade kada je ona iznosila 30.5 milijuna dolara.

Uspješnom prihodu Kendall Jenner doprinijelo je njezino sudjelovanje u popularnom obiteljskom reality showu ˝Keeping Up with the Kardashians˝, ugovori s Estée Lauder, La Perlom, Adidasom, pozicija suvlasnice modne linije Kendall + Kylie, koju je osnovala sa svojom sestrom Kylie, ali i ostala sponzorstva kojih nije manjkalo. Također ne treba zanemariti i društvene mreže kao što je Instagram na kojemu Kendall broji preko 84 milijuna pratitelja, putem kojeg reklamira brendove i objavljuje suradnje.

Treće mjesto na Forbesovoj listi je zauzela Chrissy Teigen s 13.5 milijuna dolara zarade. Chrissy je ovo ujedno i prvi put na listi najplaćenijih modela. Među top 10 su se našle i sestre Hadid, Gigi je zauzela 5. mjesto, dok je Bella zauzela 9. mjesto. To je ujedno i prvi put da su mjesta na Forbesovoj listi zauzeli članovi obitelji.

Prema Forbesu na listi najplaćenijih modela u svijetu su se pronašle:

1. Kendall Jenner – 22 milijuna dolara

2. Gisele Bündchen – 17.5 milijuna dolara

3. Chrissy Teigen – 13.5 milijuna dolara

4. Adriana Lima – 10.5 milijuna dolara

5. Gigi Hadid – 9.5 milijuna dolara

6. Rosie Huntington-Whitely – 9.5 milijuna dolara

7. Karlie Kloss – 9 milijuna dolara

8. Liu Wen – 6.5 milijuna dolara

9. Bella Hadid – 6 milijuna dolara

10. Ashley Graham – 5.5 milijuna dolara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *