HALID BEŠLIĆ: “Žal” je ipak završio u Šabanovim rukama

Studio N-Narodni studio je donio sjajan koncert Halida Bešlića. Nizale su se pjesme iz bogate i dugogodišnje karijere, a pjevač kaže da ima i onih koji ga ne vole.

Naravno da ima onih koji me ne vole. Međutim, taj broj je manji od onih koji me vole – iskren je Halid.

Ozbiljna priča

Pjevač će uskoro objaviti i novi album koji se već dugo vremena čeka.

Pjesme su gotove, jedino ako se ne desi neka nova. To se odavno priprema. Pjesma „Ja bez tebe ne mogu da živim“ je snimljena za seriju „Ubice moga oca“ i pustio sam je da dođe do publike – kaže pjevač.

Pjevač se prisjetio i pjesme koja je trebala da bude njegova, ali je završila kod Šabana Šaulića.

Neke pjesme su postajale hitovi tek nakon deset godina, a neke nisam snimio iako su mu bile namjenjene. Pjesmu „Žal“ sam trebao snimiti, raspjevao sam je, i trebala se naći na albumu ali sam dobio pjesmu „Lavanda“, koje su vrlo slične. „Lavanda“ je postala hit, a i „Žal“ u Šabanovoj izvedbi – dodaje on.

Pjevač je svoje početke vezao za kafanu, i ne stidi se da kaže da je taj period bio najbolji.

Ja sam pet godina pjevao po kafanama gdje je dolazila ista raja. Slušali su me noćima. Tek sam onda krenuo u ozbiljnu priču i gradio karijeru. Kafana je prava škola – tvrdi Halid.

Bešlić se prisjeća i dva događaja iz karijere koja su mu ostala u pamćenju.

Nešto što ću pamtiti čitav život je bio period strašnih poplava. Sa Željkom Joksimovićem sam bio na turneji u Norveškoj i vidio šta se dešava. Rekao sam da otvore moj hotel u Semizovcu da pime ljude čije je domove uništila poplava. Stiže u Norvešku slika, na kojoj se vidi da je Miljacka došla skoro do mosta Drvenija, i da prijeti mostu i natpis „E,je***a Halide. To je bio duhovit odgovor u svoj toj muci na pjesmu „Miljacka“ i toje nešto što pamtim – kroz osmijeh dodaje.

Drugi događaj je bio nedavno kad smo radili koncert u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u znak sijećanja na Kemala Montena. Niko ne smije da pjeva čuvenu pjesmu „Branka“, jer Branka Monteno, Kemina supruga sjedi u prvom redu. Otpjevam ja. Kaže žena, Halide ja nisam znala da ti tako dobro pjevaš zabavnjake, a znamo se četrdeset godina. Rekao sam joj da nisam smio pjevati zabavanjake pred Kemom. Odrastao sam uz pop, rok, šlagere, tako da sve stilove znam pjevati – govori  Halid.

Četiri godine

Pjevač će održati i veliki koncert u Zagrebu, a u „Areni Zagreb“ nastupat će 14. februara na Dan zaljubljenih.

Očekujem dobar koncert, jer me nije bilo četiri godine – završava jedan od najpopularnijih pjevača u regionu Halid Bešlić.

Pjevat ću dok me grlo služi

Iako se pisalo da će svoju karijeru okončati, on tvrdi da se publika ne mora plašiti.

Ja ću pjevati dokle god budem mogao i dok me grlo služi – poručio je Halid.

 

Express

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*