Kada je vidjela svoju smrtovnicu, voditeljka htjela da zove policiju

Budući da je pod lupom javnosti, kao i da svaki njen korak i rečenicu prate milioni gledalaca Televizije Pink, i Dušica je često predmet komentarisanja, najčešće meta pozitivnih, ali ponekad i negativnih kritika iz kojih je proistakla morbidna šala koja joj je donijela niz problema

Lažna vijest o smrti voditeljice “Zadruge” potresla je njene najmilije, gledaoce Televizije Pink, kao i cjelokupnu javnost.

Popularna voditeljica Televizije Pink Dušica Jakovljević od 6. septembra prošle godine vodi “Zadrugu”, najimpresivniji i produkcijski najzahtjevniji rijaliti na ovim prostorima. Za to vrijeme desile su joj se brojne prelijepe stvari, ali i jedna koju se trudi da što prije zaboravi. Budući da je pod lupom javnosti, kao i da svaki njen korak i rečenicu prate milioni gledalaca Televizije Pink, i Dušica je često predmet komentarisanja, najčešće meta pozitivnih, ali ponekad i negativnih kritika iz kojih je proistakla morbidna šala koja joj je donijela niz problema.

Naime, društvenim mrežama proširila se smrtovnica sa njenom slikom, imenom i prezimenom, što je potreslo sve koje je vole.

–Sad kad gledam ovo, malo sam, onako, emotivna. Tog momenta kada sam ja to vidjela, kada su mi poslali, uopšte nisam shvatila kao nešto strašno, mislila sam: “Šta ima veze, neko je napravio neslanu šalu”. Međutim, onda su počeli moji prijatelji da se javljaju, bili su šokirani – započela je priču Dušica, a potom dodala da je vijest o smrtovnici ubrzo stigla i do njene maloljetne djece, kojoj je morala da objašnjava o čemu se tu, zapravo, radi.

–Moja djeca su čula da postoji smtovnica, oni ne znaju šta je to… Onda su oni pomislili da meni neko preti direktno, pa sam onda morala i njima da objašnjavam. Ta nečija neslana šala, morbidna, pretvorila u problem! Ali, to nije prvi put da se to dešava. Mnogim našim sportistima su pravili smrtovnice… Moram da priznam, razmišljala sam mnogo o tome. Dok ne osjetiš na svojoj koži, ne shvataš težinu toga – dodala je.

–Lijepa voditeljica najgledanijeg rijalitija na ovim prostorima očekivala je podršku svojih kolega iz novinarskih udruženja, međutim, ona je izostala. Htjela sam da podignem krivičnu prijavu protiv NN lica, ali od svega toga sam odustala jer mislim da je taj neko dobio i dovoljno pažnje samim tim što smo o tome pričali i u emisiji. Negdje sam očekivala da će reagovati udruženja novinara, da će bilo ko od kolega koji nisu na Televiziji Pink, naravno, i štampanih medija, reći bilo šta. To je izostalo… Kud koji, mili moji, život ide dalje – izjavila je Dušica kroz osmijeh u emisiji “Premijera – Vikend specijal”.

Express

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*