Prošlo tri godine od smrti Kemala Montena: Neda izjavila”Poslije Keme niko ne slavi ljubav”

Na muzičkoj sceni se niko nije tako ležerno i nepatetično nosio sa slavom kao on – šaljivdžija, beskrajno muzikalan i drag čovek čije pesme će večno živeti, kaže Ukradenova za Kurir.
Porodica i prijatelji Kemala Montena obeležili su juče trogodišnjicu njegove smrti u Aleji velikana na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Čuveni jugoslovenski kantautor, tekstopisac i šansonjer preminuo je na jučerašnji dan 2015. godine usled komplikacija nakon transplantacije bubrega. Osim što je imao blistavu karijeru, obeleženu hitovima „Nije htjela“, „Nekako s proleća“, „Bacila je sve niz rijeku“, Kemal je svojim pesmama značajno uticao na poslovni uspeh brojnih kolega, kao što su Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Zdravko Čolić, Neda Ukraden… Upravo Ukradenova drhtavim glasom na godišnjicu smrti Montena za Kurir je ispričala po čemu pamti svog velikog prijatelja.

“Kemal Monteno ili Kemo Kemica bio je veliki kantautor, sjajan kompozitor i pevač, ali pre svega raja, dragi kolega, sugrađanin uz koga sam rasla u Sarajevu, družila se, prijateljevala i profesionalno sarađivala. Niko na muzičkoj sceni se nije tako opušteno, ležerno i nepatetično nosio sa svojom slavom kao Kemo. Zezator, šaljivdžija, beskrajno muzikalan i drag čovek, čije pesme će večno živeti. Njegova pesma je jedna od najlepših u mojoj karijeri – „Ne budi me noćas“. Hvala mu i za tu, kao i za dva divna dueta koja smo zajedno otpevali – „Pao sneg po dunjama“ i „Ako smo vredni te ljubavi“. Iako nema Keme ni Arsena, nema poeta i divnih pesama koje su slavile ljubav, ostaće večne njihove pesme”, rekla nam je Neda.

Kurir