Šako Polumenta izjavio: Devedeset posto estrade je na drogama!

Skandali potresaju estradu iz dana u dan. Uglavnom zbog droge. I dok neki u njoj uživaju bez zadrške, drugi su veliki protivnici, poput Šake Polumente.

Da li zbog velikog pritiska ili stresa, sve više muzičara i pjevača se okreće takozvanim “brzim” drogama, kako bi pregurali nastup ili svirku.

Šako Polumenta za VIP magazin priča o poslovnim planovima, estradi, drogi i devojkama sa kojima se susreće na nastupima.

– Ne želim da zvučim kao sveti Polumenta, ali veliki sam protivnik drogiranja. Iskreno, na svakom koraku možete da čujete opravdanja da pjevači konzumiraju droge kako bi izdržali nastupe. Jedan sam od onih koji najviše nastupa, pa mi nije palo na pamet da se drogiram, ili uzmem bilo šta kako bi izdržao. Nemam dvadeset godina, pa imam energiju zbog koje mogu deset sati da pjevam. Droga su mi moje pjesme, moja publika. Zbog opravdanja kojim se služe, narod misli da se svi pjevači drogiraju, što nije istina. Devedeset posto estrade je konzumiralo drogu, ili ih i dalje konzumira, što je loše, ali daleko je od toga da to svi radimo. Možda se čovjek i rodi sa ludačkom energijom, otkud znam. Znam samo da mi droga nikad nije bila potrebna da izdržim ono što zahtjeva muzička karijera.

U javnost su dospjele slike kako tvoj kolega Darko Lazić šmrče bijeli prah, koje je tvoje mišljenje o tome?

– Čuo sam, i ako je to istina rastužuje me ta situacija. Ni zbog čega drugog koliko zbog djeteta. Uvijek je pitanje kako sutra djeci objasniti tako krupne stvari. Kada odrastu, kada postanu svjesni onoga što se o poznatim roditeljima piše. Nije važno da li su u pitanju prevare, razvodi, kokain. Nijedno dijete to nije zaslužilo, a čini mi se da niko nema obzira. Ne govorim sada samo o Laziću. Govorim o činjenicama da kao javne ličnosti imamo još veću odgovornost da pazimo šta radimo. Prvenstveno zbog naših najbližih, a onda i zbog publike. Postoje oni koji u nama vide idole. Ako neko želi da se drogira, to radi na svoju štetu, ne na moju. Ali posljedice su teške. Tada i ono što možda niste, jeste. Ulazite u vrtlog iz kog se teško izlazi, vezuju vam jednu, po jednu stvar za ime i iz toga se teško izlazi. Vjerujem da će Darko uspjeti da izađe jači iz svega, i to mu od srca kao kolega želim.

Koliko je prostitucija prisutna među pjevačicama, glumicama, starletama ?

– Prostitucija postoji oduvijek. Kod nas je svakako prisutna, a kada se o tome priča, svi se nešto čude i šokiraju. Svako bira svoj put, svako bira na koji način će doći do novca. Nečiji obraz to može da podnese, u to da ulazim ne mogu. Estrada je izložena tome zbog činjenice da kao društvo gledamo pogrešno na stvari. Prije sam za to da se legalizuje, nego da se ne zna ko se time više bavi. Postoje djevojke sa estrade koje su prostitutke, a niko za to ne zna i niko nikad ne bi pomislio da su u tome. Postoje i one koje su okarakterisane kao prostitutke, iako to nisu.

Koliko ti je bilo teško da gledaš svoju porodicu uvučenu u skandal sa maloljetnom djevojkom, kako si uspio da prevaziđeš sve što ti je taj period donio?

– O tom vremenu ne volim da pričam jer ne želim da mu dajem na značenju, pogotovo što mi se dešavaju lijepe stvari u privatnom životu i karijeri. Kao otac i suprug uvijek sam želio da zaštitim svoju porodicu. Moja supruga i djeca nikada nisu bila, niti će biti medijski eksponirana. Sam mogu da ponesem svašta na leđima, ali kada dođe do medijskog skandala niko ni na trenutak ne pomisli na porodicu tog u kog upere prst. Ostaje pitanje da li su ruke onih koji su me osudili za tu neistinu čiste, a znam da nisu. Moja porodica, i ja nikada nismo bili dio ljudske mrženje i zlobe. Imamo svoj mir, držimo se zajedno i to je najvažnije.

Vrijedno radiš na novom albumu, ostaješ li dosljedan sebi ili nas očekuje nešto drugačije?

– Spremam pjesme, ne izlazim iz studija i na tome se uveliko radi. Ovo je neki novi Šako, novi stepenik u mojoj dvodecenijskoj karijeri. Damir Hadnanović i Dragan Brajović Braja će ostaviti svoj pečat za pjesme za koje već smatram da će biti hitovi. Biće tu svega, i jedva čekam da album bude predstavljen publici.

Po čemu se estrada danas, razlikuje od estrade od prije dvadeset godina ?

– Uvijek su postajali skandali na estradi, ali su bili mnogo manje ispraćeni. U ime svoje profesije mogu da kažem da nije mogao svako da pjeva. Morali ste mnogo toga da date da biste se popeli na binu i izašli na televiziju. Danas više ne znamo koliko novopečenih pjevačica i pjevača postoji. Izgubio se svaki smisao. Na pogrešan i gnusan način se dolazi do medija. Čini mi se da je dovoljno dva puta da ispljujete nekog, izađete u novinama i misle da su time zaslužili da se late mikrofona. Žao mi je kvalitetnih muzičara koji propadaju, u kafićima pjevaju za male pare, a golotinja i pjesme koje vjetar odnese poslije dva dana se forsiraju i donose novac nazovi pjevačima.

Koliko je teško ostati imun na lijepe djevojke koje dolaze na tvoje nastupe, da li imaš nepristojne ponude ?

– Nisam mali, predugo sam na bini da bi me ženski rod koji dolazi na moje nastupe pomjerao u tom ljubavnom, ili seksualnom smislu. Interakcija sa publikom mora da postoji. Ko dolazi da me sluša najbolje zna kakav odnos imam. Za pjevače važi da su zavodnici, a niko ne zna koliko puta se desi da djevojke bacaju papiriće sa brojevima dok pjevate, pokažu vam na ekranu neku nepristojnu ponudu, jure vas poslije nastupa, šalju svakve poruke na društvenim mrežama. Nekad se šokiram kada vidim da je mlado, žensko biće u stanju da napiše stvari za koje bi i muškarcima trebala velika doza hrabrosti, ili gluposti. Moja je nesreća što uvijek pokušavam drugarski da izađem u susret onima koji poštuju i cijene moj rad. Nisam neprijatan prema djevojakama koje mi priđu sa pričom da me obožavaju, a onda sutradan naprave priču da sam ih muvao, da sam pokušavao da ih zavedem. Od toga se ježim. Imponuje kada vas voli ženski rod, kada ste im prijatni. Ali daleko je od prijatnog kada vas izlože lažima.

U kakvom si odnosu sa sinovcem Dadom Polumentom ?

– Dado je neko ko je moja krv, moje sve. Kada je poslovni odnos u pitanju drugačije gledamo na stvari i to je normalno. Pisalo se svašta upravo zbog toga, a nikom svom nikada ne bih okrenuo leđa. Niti bi on meni. On nikada i nije išao na štetu drugih, ima toliko čistu dušu da može samo da mu škodi. Kada je bio mlađi pravio je greške, sada više nije mali, na njemu je kako će da gradi svoju karijeru.

Sportisti te jako vole, poslije svake medalje im upravo ti pjevaš, zbog čega je to tako ?

– Fudbaleri me poštuju dugi niz godina, oni su za mene velika gospoda, uvijek mi je milo kada ih vidim na svojim nastupima i uvijek se rado odazovem svim njihovim proslavama. Tu su naravno i košarkaši kojima sam na posljednjoj proslavi pjevao. Zbog njih sam neplanirano sjeo u avion, doletio malo prije ponoći i bio ponosan što takvi momci postoje. Ne bih izostavio ni naše odbojkaše. Srbija zaista prave predstavnike u svijetu, i protiv toga ne može niko.

(Express/Alo)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*