Huligan izašao iz bolnice, prebacili ga u srpski Alcatraz

Ante Firić (26) pridružio se petorici hrvatskih državljanja koji su od ranije u pritvoru nakon nereda na utakmici Partizana. On je bio najteže ozlijeđen, ležao je u bolnici zbog nagnječenja mozga

U beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji više nema pacijenata koji su stigli izravno sa stadiona Partizana, ali zato je zloglasni Okružni zatvor, popularno zvan Centralni zatvor ili srpski Alcatraz, dobio još jednog člana.

Ante Firić (26), pridružio se petorici hrvatskih državljana koji su od ranije u pritvoru, piše Jutarnji list. On je bio najteže ozlijeđen, ležao je u bolnici zbog nagnječenja mozga.
‘Ljube, idem se tući s njih 600’

Podsjećamo, svi uhićeni nakon nereda na utakmici Partizana i Crvene zvezde su iz Hrvatske, nemaju navijački ‘background’, ali njihova imena mogu se pronaći na stranicama crne kronike.

Beogradski mediji objavili su da su uhićeni Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, te da se radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.
Ante Firić je prije nekoliko godina završio je u zatvoru jer je skupa s bratom pretukao jednog vlasnika restorana na Hvaru.

Srbijanski mediji pišu kako su Hrvate, ali i Grke te Makedonce, angažirale dvije grupe navijača Partizana u borbi za prevlast na tribini, a spominju se razne verzije koje uključuju dugove, drogu, proviziju od transfera…

Glasine da su hrvatski huligani dobili po 10.000 eura za izazivanje nereda prema našim izvorima nisu istinite. Policajci su, tvrdi naš izvor, nakon uhićenja čuli jednog od njih kako govori da da nije znao da će dobiti ovakve batine za 100 eura.
HULIGANI NA SUDU:
‘Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine’
Mediji u Srbiji prenijeli su pisanje Blica da je policija u hotelskog sobi najmlađeg hrvatskog državljana koji je sudjelovao u neredima, 18-godišnjeg I.R.M. pronašla pismo koje je bilo namijenjeno za njegovu djevojku.

– Imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer tko zna kako će ovo završiti. Dobit ću možda malo batina, ali dat ću ih više, puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti i 600. Malo brinem, ali ne odustajem – piše u pismu koje nije poslano, ostalo je uz krevet i kako Srbi tvrde, bit će krunski dokaz da su hrvatski huligani došli organizirano raditi nerede.

Kazna i do 12 godina zatvora

Od svih uhićenih, samo su šestorica Hrvata završila u pritvoru, piše Jutarnji list. Tamo će biti najmanje 30 dana zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti. Obitelji šestorice hrvatskih huligana angažirale su odvjetnike. Svi su se branili šutnjom.

Na teret im se može staviti i kazneno djelo za ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’. Za to je djelo predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, te do 12 godina u najtežem obliku za vođe grupe.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *