Borci izjavili:  Bilo je samo lažnih obećanja

Demobilisani borci koji su 12. juna započeli mirni protest ispred zgrade Vlade FBiH, tražeći od vlasti usvajanje i objavu jedinstvenog registra boraca, borački dodatak te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja, dočekat će Novu godinu u parku ispred zgrade u Alipašinoj ulici.

– Skoro da nas niko nije podržao, samo lažnih obećanja je bilo. Moja želja bi bila da se naši političari dozovu pameti. Mi ćemo ovdje dočekati Novu godinu od koje ne očekujemo ništa. Poručujemo političarima koji nas ignorišu da mi ovdje ostajemo do rješenja naših zahtjeva, kaže Feriz Numanović iz Novog Travnika.

Iako su dolazak pred zgradu Vlade do Nove godine najavili demobilisani borci koji su u julu potpisali sporazum o dinamici realizacije rješenja boračkih zahtjeva, a potom napustili kamp, od toga zasad nema ništa. Dolazak je najavljen jer, kako tvrde potpisnici, iz sporazuma nije ništa ispunjeno.

– Mi bismo ovog trenutka izašli na ulicu, ali još nismo dobili sva potrebna odobrenja, jer ne bismo voljeli da neko od boraca ima neki problem, kazao je Ibrahim Hasanović iz Teočaka.

 

Izvor: Fokus.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *