Jutros ispred svoje stranke ubijen poznati političar

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama.
Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.
Na Ivanovića su navodno pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica , ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala komšinica koja je pošla da kupi hleb.
Kako je saopštila Ksenija Božović iz GI SDP, policija je ispred kancelarije pronašla tri čaure. Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.
Direktor Bolnice u Mitrovici: Oliveru nije bilo pomoći
Nažalost, Oliver Ivanović je podlegao povredama, potvrdio je za Tanjug direktor Bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.
Ivanović je dodao da Oliveru Ivanoviću nije moglo da se pomogne, te da je preminuo nakon što je više puta upucen u gornji deo tela.
Nezvanično se međutim saznaje da su na mestu zločina pronađene 4 čaure, da je pištolj imao prigušivač, kao i da je pucano iz vozila u pokretu. Nedaleko od mesta zločina pronađen je i zapaljeni automobil “opel astra”, kojim je ubica najverovatnije pobegao, a potom i zapalio da prikrije tragove.
Čitava Kosovska Mitrovica je pod jakom policijskom blokadom, a građani, pogotovo srpske nacionalnosti, izuzetno su uznemireni, u šoku i neverici.
Muk, šok i neverica
U severnom delu Kosovske Mitrovice trenutno je muk. Ljudi ćuteći prolaze a nekolicina su samo kratko prokomentarisala vest o atentatu na Ivanovića rečima:
“Katastrofa”.
– Preživeo je onoliki zatvor i onolike nevolje a sad ga ubiše – kažu žitelji koji su u šoku i neverici.
Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.
Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću “TransKosovo”, fabrici keramičkih pločica “Mozaik” i predstavništvu firme “Hepok” iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamenika generalnog direktora kompanije “Feronikl” iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.
Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju. Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsednik karate kluba “Trepča”.

Bio je oženjen i otac tri sina.

Kurir