Kenanu Krši zbog otmice i spolnog odnosa s djevojčicom produžen pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Kenani Krši zbog optužbe za otmicu i spolni odnos s djevojčicom E.M., kao i Jasminu Zunđi koji je također uhapšen, a osumnjičen je za pomoć pri otmici 12-godišnje E.M. iz Sarajeva.
Kako je rekla Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, pritvor im je produžen za dva mjeseca.

“Pritvor je Kenanu Krši produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivično djelo, kao i opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao rezultirati uznemirenjem javnosti, a Jasminu Zunđi zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, kazala je Bavčić.

Kršo je osumnjičen za krivična djela oduzimanja djeteta i spolnog odnosa s djetetom na naročito ponižavajući način, dok je Zunđa osumnjičen za krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

Podsjećamo, djevojčicina majka Emira Basić je prijavila nestanak 17. novembra oko 22:00 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a.

Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.

Izvor: Vijesti.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *