Mladić inicijala E. B. (20) iz Prijepolja jučer je prvo opljačkao “Mercator” na Vratniku, zatim se potukao s dvojicom Sarajlija, a onda dok ga je hapsila policija, nogom razbio staklo na zadnjim vratima policijskog Golfa.

E. B. je, naoružan nožem, opljačkao “Mercator” oko 15.50 sati i pobjegao s neutvrđenom sumom novca. Potom se oko 19.30 sati u ulici Nova Baruthana, također u Starom Gradu, potukao s osobama inicijala K. D. i M. D. iz Sarajeva. Sarajevska policija uhapsila ga je zbog narušavanja javnog reda i mira, te istovremeno došla do saznanja da ga se može dovesti u vezu s pljačkom “Mercatora”.

Međutim, prilikom privođenja u službene policijske prostorije, E. B. je tokom vožnje u policijskom Golfu u ulici Maršala Tita nogom razbio staklo na zadnjim vratima vozila.
Policajci su obavili uviđaj, dok je E. B. drugim službenim vozilom prevezen do Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

O ovim događajima obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *