Nevjerovatno: Mačka spasila bebu koja je bila na ulici u kartonskoj kutiji(Video)

Maša je maca lutalica koja nema svoj dom, za nju su se brinuli stanovnici grada Obninsk. Ova maca postala je heroj Rusije zbog onoga što je uradila. U svojim svakodnevnim lutanjima gradom naišla je na kartonsku kutiju. Znamo da su mace ljubiteljice kutija, ali ova je bila posebna. U kutiji je bilo ostavljeno novorođenče, na ekstremnoj hladnoći.

Maša je odmah znala da je beba u opasnosti i legla je na nju kako bi je zagrijala, a onda je počela mjaukati što je glasnije mogla u nadi da će je neko čuti i doći pomoći bebi. Jedna gospođa čula je Mašu kako mjauče i znala je da nešto nije u redu pa je krenula prema mjestu odakle zvuk dolazi. Prvo je mislila da nešto nije u redu s Mašom, ali kada je došla do napuštenih kutija, ostala je u šoku.

Maša je ležala uz bebu i grijala je, pokraj bebe je bilo ostavljeno par pelena i flašice s hranom. Gospođa Lavrova je odmah obavijestila policiju i hitnu pomoć. Bebu su brzo smjestili na toplo i krenuli u bolnicu, ali Maša nije smjela s njima. Ali, ova hrabra maca se nije dala smesti i trčala je za vozilom hitne pomoći sve do bolnice.
Maša je djelovala jako zabrinuto i satima je čekala ispred bolnice da se beba vrati. U bolnici su se pobrinuli za bebu koja je svom srećom bez ikakvih povreda i dobro napreduje, a Maša je postala pravi heroj i stalno dobija najbolje poslastice. Mace kao Maša su dokaz da su one vrlo brižna stvorenja.

Avaz