Pobjegao sa Psihijatrije,policija ga uhvatila dok pljačka trafiku

Šezdesetjednogodišnjak M.M. iz Prijedora, koji je iz Službe hitne pomoći, uz asistenciju policijskih službenika, doveden na odjeljenje Psihijatrije opšte bolnice u Prijedoru, zatečen je dva sata kasnije u pokušaju pljačke kioska koji se nalazi u neposrednoj blizini ove zdravstvene ustanove.

Prijedorska policija je noćas, 50 minuta iza ponoći, asistirala medicinskom osoblju Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor na sprovođenju M.M. /61/ iz Prijedora na Odjeljenje psihijatrije Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor saopšteno je da je policija ubrzo zatim, tačnije oko 2.30 sati to isto lice zatekla u vršenju krivičnog djela teške krađe u kiosku koji se nalazi u neposrednoj blizini prijedorske bolnice te da je on ponovo vraćeno na Odjeljenje psihijatrije.

“Tamo je utvrđeno da je navedeno lice zapalilo dva kreveta u unutrašnjosti prostorije Odjeljenja psihijatrijske bolnice, koju je potom samovoljno napustilo te pokušalo izvršiti krivično djelo”, navodi se u saopštenju iz PU Prijedor.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je rad na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je došlo do navedenih događaja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će nakon kompletiranja predmeta i kvalifikacije krivičnog djela biti dostavljen izvještaj.

Izvor: Fokus.ba