Policajac dobio šaku u lice,ali uspio nasilniku oteti kalašnjikov

Dobio je šakom u lice, ali uspio je nasilniku oduzeti kalašnjikov Na terasi kafića kraj Poreča pijani muškarac prijetio je kalašnjikovom. No, u kafiću je bio i interventni policajac Milan Vezmar, koji ga je razoružao. Sada su protiv nasilnika podigli optužnicu

Josipa D. (37) Općinsko državno odvjetništvo u Puli tereti za prisilu prema službenoj osobi te nedozvoljeno posjedovanje oružja. Nakon dovršene istrage protiv njega su podigli optužnicu.
Josip D. je, tvrdi odvjetništvo, 19. listopada ove godine u automobilu kojim je došao do kafića Izy u Kovačima neovlašteno držao automatsku pušku, tzv. kalašnjikov. Interventni policajac iz Poreča Milan Vezmar (29), koji je tog dana bio izvan službe, dobio je anonimnu dojavu da je u kafiću muškarac koji prijeti kalašnjikovom.
– Informaciju sam proslijedio kolegama te sam, kako stanujem blizu, otišao tamo vidjeti što se događa. On je sjedio na terasi, a ja sam došao i sjeo blizu njega te ga promatrao. U tom trenutku on je ustao, promrmljao neku psovku i prijetnju te krenuo prema autu – kazao nam je tada Vezmar.

Na terasi kafića bili su konobarica i nekoliko gostiju.

– Uzeo je pušku iz auta, nakon čega sam mu se predstavio, rekao da sam policajac i naredio mu da baci pušku. U tom trenutku on je počeo okretati pušku prema meni – ispričao nam je Vezmar.

Kako bi ga spriječio u napadu, Vezmar mu je uspio oduzeti pušku, no Josip ga je prvo udario vratima te potom šakom u glavu. Pri tome je pištolj, koji je Vezmar držao u ruci, slučajno opalio. Konobarica kafića Izy, Tina Kuba, ispričala nam je da je metak iz policajčeva pištolja proletio pola metra od njezinih nogu, zbog čega se ona skamenila. Nakon toga je Josip bezuspješno pokušao Vezmaru oteti pištolj, a onda je počeo bježati s mjesta događaja.
– Potrčao sam za njim, sustigao ga i upotrijebio suzavac u spreju koji sam ponio sa sobom. U tom trenutku došli su kolege, koji su ga uhitili i odveli u postaju – ispričao je Vezmar. U događaju je bio lakše ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznajemo, Josip D. stari je znanac policije uglavnom zbog imovinskih kaznenih djela.

Rodom je s područja Karlovca, no doselio se i živi u Ženodragi kraj Poreča. Navodno je svega dva mjeseca prije ovog događaja izašao iz zatvora. I ranije je znao divljati i prijetiti oružjem.

U listopadu 2007. u mjestu Žbandaj kraj Poreča divljao je s autom, a potom pištoljem prijetio policajcima koji su došli na intervenciju. Dok je boravio u zatvoru kratio je vrijeme pisanjem prijetećih pisama susjedima i znancima.

Policajac je prošle godine spasio curicu od utapanja.
I o hrabrom policajcu pisali smo u studenom prošle godine nakon što je spasio curicu (7) koja se utapala na bazenu porečkog hotela. Djevojčica se igrala s prijateljima kraj bazena. Poskliznula se i upala u vodu. Počela se utapati.

Vezmar nije dvojio ni trenutak nakon što je čuo muškarca koji je u panici dozivao pomoć. I tad je bio izvan službe, u teretani hotela. Bez razmišljanja je izletio iz svlačionice.
Djevojčica je bez svijesti ležala pored bazena. Počeo joj je davati umjetno disanje, a sve je trajalo manje od minute.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *