Prognoza vremena: I u subotu kao i u nedjelju, preovladavat će oblačno vrijeme

I u subotu kao i u nedjelju, preovladavat će oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje, izuzev u dijelovima Hercegovine gdje će biti sunčanih intervala.

Danas će u Bosni biti oblačno i hladno, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima očekuju se slabije padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Većinom slab snijeg, a u nizinama je moguća i slaba kiša. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini i zapadnim područjima.

 

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme a nešto više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

 

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na  jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

 

U noći na nedjelju vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stupnja.

 

 

U nedjelju, 24. decembra, više oblačnosti prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje se razvedravanje očekuje u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

 

Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

 

Izvor: Slobodna Bosna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *