Dvojci maloletnika (14), koji se sumnjiče da su u Kruševcu 12 tupim predmetom do smrti pretukli nekadašnju fudbalsku legendu Dragana Novosela (64) Čkembu, određen je pritvor do 30 dana.
Oni su uhapšeni nakon opsežne policijske istrage, pregleda sigurnosnih kamera i izjava očevidaca da su već pretili nesretnom čoveku jer se uselio u napuštenu kuću koja je njima služila za „biznis“.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Naime, Dragan Novosel Čkembe je u teškom stanju nađen u napuštenoj kući nadomak Železničke stanice u Kruševcu. Toliko je bio pretučen da u početku niko nije mogao da ga identifikuje. On je i pored borbe lekara intenzivnog odeljenja Opšte bolnice u Kruševcu preminuo 12. januara ove godine.
Policijskom istragom u kojoj su bili angažovani skoro svi resursi došlo se do podataka da taj deo grada kontrolišu maloletnici koji se navodno bave podvođenjem.

– Istragom koja je usledila uzete su izjave više žitelja koji žive tu u blizini, kao i snimci s okolnih sigurnosnih kamera. Došli smo do podataka da su dvojca maloletnika već dolazila u sukob s žrtvom jer su od njega zahtevali da se iseli iz napuštene kuče, gde su navodno podvodili devojke. Nakon operativnog rada došlo se i do tih maloletnika ,a istragom je utvrđeno da su boravili u toj kući i sobi u kojoj je pronađen Novosel. Na saslušanju ti maloletnici potvrdili su da su bili u sukobu s Novoselom, ali da mu nisu naudili. Sumnjamo da je između tih maloletnika i Novosela izbila svađa pa su ga oni brutalno pretukli štanglama. Najviše udaraca zadobio je po glavi i oko slepoočnica – rekao je sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima, pronađeni tragovi, a reč je o otiscima i DNK materijalu sa mestu zločina, poklapaju se s tragovima dvojce osumnjičenih maloletnika.

Inače, za Novosela Kruševljani kažu da je bio čovek velikog srca, ali da nije previše mario za sebe.

– Počeo je da besciljno šeta ulicama, a znao je da prespava i u napuštenim vagonima. Iako nikada nije molio za milostinju, sugrađani su znali da ga uvedu u lokale i obezbede mu topli obrok. U poslednje vreme pokazivao je znake slabosti, ali je uvek bio nasmejan i dobronameran – rekao je jedan žitelj Zakićeve ulice.
Espresso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *