Velika pljačka kombija

Istraga i dalje traje, petorici je određen jednomjesečni istražni zatvor, a policija je potvrdila da je pronašla kofer u Novom Jelkovcu. No, i dalje se ne zna nalaze li se u koferu ukradeni novac

Istraga pljačke zaštitarskog kombija Mediteran Securityja u Ulici grada Gospića i dalje je u tijeku. Policija je u Golfu na području Novog Jelkovca pronašla zatvoren kofer, no nisu potvrdili nalazi li se u njemu ukradenih 320.000 kuna, javlja Jutarnji list.

Na fotografijama koje smo dobili, vidi se kriminalistička obrada u Jelkovcu. Pljačkaši u lisicama dovedeni su u pratnji policajaca dok je trajao pretres.

Željko Vrbat (54), Romeo Tole (44), Branislav Kovačević (32), Denis Šagud (40) i Jasmin Mujkić (29) ostaju u pritvoru do daljnjega zbog razbojništva, krivotvorenja isprava jer su na autima koristili lažne tablice i prisile prema službenoj osobi. Petorka je policajcu koji ih je pratio zaprijetio oružjem i naredio da legne na pod.
Policija tvrdi kako je tandem od nepoznate osobe nabavio automobil marke Audi A6 na koji su stavili nepripadajuće njemačke tablice. Mujkić je u ponedjeljak pratio zaštitarski kombi s novcem, dok je ostatak ekipe bio u Audiju. U 7.45 sati presreli su kombi.

Opisujući tijek njihove akcije tužiteljstvo navodi da je “prema unaprijed stvorenom planu” i petookrivljenik u ponedjeljak automobilom Passat pratio dostavni Citroen u kojem su bila dvojica zaštitara i oko 320.000 kuna. O njihovom kretanju obavještavao je ostale koji su Audijem presreli dostavno vozilo u trenutku kada se zaustavilo pred semaforom na križanju Ulice grada Gospića, Koledovčine i Servisne ceste.

– Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim prvookrivljenika) su ušli u vozilo marke Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na adresu u Zagrebu (Radnička cesta br. 282/1) gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je – dodaju tužitelji.
Navode i da su četvorica sumnjivaca potom Golfom nastavila vožnju do naselja Petruševec gdje ih je uočio policajac koji ih je službenom Škodom pokušavao sustići i zaustaviti.

No, u tome nije uspio jer su se u jednom trenutku polukružno okrenuli, a potom i zaustavili, uperili u policajca “podesni predmet nalik na dugačko vatreno oružje” i pobjegli kada se sklonio iza službenog automobila. Ipak, u organiziranoj potrazi osumnjičeni su uhićeni kada su ušli u naselje Jelkovec.

Petorici je određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a obzirom da jedan od njih ima državljanstvo Srbije te BiH zatvoren je i zbog opasnosti od bijega.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *