Vjeroučitelj  je na svojim predavanjima pozivao na nasilje i mržnju

Krešimiru Bagariću (1979.), vjeroučitelju koji je vjeronauk držao u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je na svojim predavanjima pozivao na nasilje i mržnju, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon ispitivanja Bagarića.

Na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu piše da postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14.00 do 14.45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske i nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti. Sumnja se da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog zagrebačkog Državnog odvjetništva te vjeroučitelju odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a. Slučaj je  u javnost izašao nakon što je jedan od učenika snimku Bagarićeva predavanja na satu vjeronauka u OŠ Matije Gubeca na zagrebačkoj Knežiji i dostavio snimku portalu index.hr,  koji ju je i objavio. U tim svojim izjavama Krešimir Bagarić je govorio kako bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i bivšu ministricu vanjskih poslova, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima. Zbog toga je ravnateljica škole Ljiljana Klinger protiv njega pokrenula i postupak izvanrednog otkaza.

 

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *