Voditeljica čitala vijesti i ubila se – kolege mislile da je šala

U vrijeme kada se dogodila tragedija voditeljica nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno.

U julu 1974. godine, Christine Chubbuck, koja je tada imala 29 godina, ubila se dok je čitala vijesti u programu lokalne televizije u Sarasoti na Floridi.

U vrijeme kada se dogodila tragedija Christine nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgleda je poptuno prisebno dok je tog dana čitala vijesti.

Gledala je kameru i rekla: “U skladu s politikom Kanala 40 da vjerodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi vidjeti još jednu stvar – pokušaj samoubistva.”

Nakon toga izvadila je pištolj iz torbice i pucala sebi u glavu.

Članovi informativne ekipe gledali su u nevjerici i u prvom trenutku pomislili da je u pitanju šala.

No, kada je šef potrčao prema njoj i počeo vikati, suočio se sa jezivom istinom.

Odvezli su je u bolnicu, gdje je kasnije preminula.

Kasnije je njena porodica otkrila da je patila od depresije i da je imala suicidne misli.

Njena majka je bila uvjerena da je bila depresivna zato što nije imala dečka. Tokom svog života je samo dva puta izašla na ljubavni sastanak i bila je djevica.

“Voljela je svoj posao i rekla mi je jednom da i ostane bez tog posla da bi joj bilo drago da ga ja imala. Međutim, nije imala ništa drugo izvan tog posla – nije imala bliske prijatelje niti intimne veze. Išla je kod psihijatra, ali on joj nije vjerovao kada mu je govorila da joj se više ne da živjeti”, ispričala je njena majka lokalnim medijima kad što je Christine završila u bolnici nakon tragične scene na televiziji.
Filmski festival Sundance svake godine predstavi čitav niz zapaženih filmova, a jedan od onih koji se još dugo neće zaboraviti je film “Christine” koji je upravo posvećen Christine Chubbuck.

express

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*