Deset dana nakon što je proglašena njena smrt, 33-godišnja Nomveliso Nomasonto Mdoyi iz Južnoafričke Republike “rodila” je mrtvorođenče. Žena se požalila da teško diše, a ubrzo nakon toga preminula je.

Njeno tijelo predano je pogrebnom preduzeću kako bi se organizovao pogreb. Deset dana kasnije, tokom obreda pokopa te majke petero djece, radnici pogrebnog preduzeća između njenih nogu primijetili su mrtvu bebu, piše Daily Mail.

Kako pišu lokalni mediji, opuštanje mišića nakon smrti te nakupljanje bakterija mogu dovesti do “poroda”, odnosno izlaska djeteta iz tijela.

“Kad smo prebacivali tijelo iz mrtvačnice u sanduk primijetili smo novorođenče među njenim nogama. Beba je bila mrtva. Bio sam toliko šokiran u uplašen da nisam vidio ni spol bebe. U ovom sam poslu 20 godina, no nikad nisam čuo za nešto ovakvo”, ispričao je medijima direktor pogrebnog preduzeća Fundile Makalana.

Majka preminule, 76-godišnja Mandzala Mdoyi je u šoku.

“Molimo edukovane ljude da nam objasne kako se ovo moglo dogoditi. Imam više od 70 godina i nikad nisam čula za ovako nešto. Zašto se to dogodilo mom djetetu”, rekla je.

U njihovom mjestu pojavile su se priče o vradžbinama, a porodica je odlučila bebu kremirati s majkom. Još nije jasno da li je život bebe mogao da bude spašen da su ljekari postupili drugačije kada je majci pozlilo.

Express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *